Charlotte & Oliver - Een nest van en voor het leven

In de rand rond Gent daar staat een huis. Misschien verwoorden we het beter als; ‘daar staat een nest’. Een plek waar groeit en bloeit. Dit is de thuis van Charlotte en Oliver waar zij hun drie dochters opvoeden. Gelegen naast het ouderlijk huis van Charlotte is dit op hun beurt de veilige plaats waar zij met z’n vijven zich samen (leren) laveren door het leven. 

Het huis van Charlotte en Oliver is een huis waar geleefd wordt. Ingericht met de vele vintage vondsten van de jonge ouders en gedecoreerd met de vele decoratieve objecten en werkjes gemaakt door de drie dochters. Gooi dit samen met een weelde aan planten en je hebt een broedplaats voor alle soorten leven!

huis met vintage

De vele vintage vondsten gecombineerd met decoratieve werkjes gemaakt door de dochters samen met een weelde aan planten zorgen voor een broedplaats voor alle soorten leven!

 

‘We hebben de tweedehands markt gelijklopend leren kennen met Hoarderlife. Dit was een echte openbaring. Binnen de familie er zijn vaak nog stukken die anderen minder appreciëren, maar wij zijn volledig verkocht!’

 

Maar het is ook een huis dat geleefd wordt. Hun plek die zij telkens aanpassen aan hun eigen noden. Voldoet de leefruimte niet meer? Dan maar herinrichten met een nieuwe kast om meer spullen op te kunnen bergen! Hebben de kinderen meer plek nodig? Dan maar herinrichten met enkele leuke kleurrijke kindertafeltjes. Alles om het nest zo comfortabel en leuk mogelijk te maken! En daarvoor kiezen Charlotte en Oliver graag voor vintage en tweedehands. Tot in de kinderkamer wordt hiermee ingericht. ‘Het is een vanzelfsprekende keuze als jong gezin. Je wilt je kinderen een betere en mooiere wereld meegeven, en vintage en tweedehands is daarbij de meest duurzame keuze voor ons.’.

 

‘Wij kopen tweedehands omdat we het gevoel hebben dat er meer ziel in die stukken zit. Charlotte is allergische Scandinavische straks design en houdt eerder van wat meer decoratieve invloeden en sferen.’

 

Charlotte en Oliver’s favoriet stuk is deze gekke lamp. Een combinatie van hout en metaal die ze nog nergens anders hadden gezien. 

 

Met een thuis waar nu wel goed groeit en bloeit, biedt zich meteen al een volgende stap aan; de tuin.  ‘We zijn er nog niet uit hoe we deze zullen aanpakken, maar we willen de tuin gedeeld maken met het ouderlijk huis. Zo kunnen de grootouders nog meer betrokken worden en kunnen we allemaal nog meer uit de tuin halen!’. Het is duidelijk; het nest van Charlotte en Oliver groeit en bloeit en breidt uit. En wordt zo met veel passie geleefd en ingericht voor zichzelf en hun drie dochters.

 

Terug naar blog