Een kleurrijke oase in Antwerpen

Hoog uittorent boven de bomen van het nabij gelegen Koning Albertpark in Antwerpen ligt het pas gerenoveerde appartement van Céline en Henri. Twee jonge hippe yuppies met niet enkel een liefde voor elkaar, maar evenzeer voor hun thuis. Een kleurrijke oase die ze inrichten met een mix van vintage en nieuwe (design)objecten.

Lichte subtiliteit en gedurfde vormen en kleuren leiden tot een ware oase van rust.

Lichte subtiliteit en gedurfde vormen en kleuren leiden tot een ware oase van rust.

Een oase van rust en kleur

Dat de opengetrokken woonruimte de spil vormt van deze kleurrijke oase is overduidelijk. De living werd minutieus ingericht met een mix van zowel nieuw als vintage interieur, waarbij kleur én rust centraal staan. En dat alles aansluitend op een gevelbrede raampartij dat uitkijkt over de kruinen van de bomen uit het aangelegen park. Céline en Henri verbouwden zelf hun appartement samen met hun architecte Josephine Van Haverbeke. Daarbij kozen ze ervoor om de bestaande opdeling tussen keuken, living en eetplaats van het zestiger jaren appartement weg te halen, om zo de ganse woonruimte en keuken open te maken en tot één grote in-licht-overgoten leefruimte om te vormen. De typerende parket- en marmeren dambordvloer werden daarbij behouden. 

living

Als eye-catcher in het interieur kozen Céline en Henri voor een organische kalkpleisteren eettafel van ‘Tables by Saar’ met daarboven zwevend de vilten lamp ‘Dancing Pendant’ van het merk ‘Menu’.

Eyecatchers en alles moois

Werkzaam in de modesector heeft Céline een natuurlijke aanleg voor alles moois. Ze heeft dan ook de grootste hand in de inrichting van hun interieur. Daarvoor koos ze een aantal eye-catchers in het interieur, zoals de organische kalkpleisteren eettafel van ‘tables_by_saar' met daarboven zwevend de vilten lamp ‘Dancing Pendant’ van het merk ‘Menu’. Of de chromen vintage booglamp met wit marmeren voet gecombineerd met de ‘T Line lounge chair’ door ‘Burkhard Vogtherr voor Arflex Italy’ van bij yours truely. Het geweldige en immense kunstwerk dat de muur siert, is dan weer van de hand van Henri zelf en blendt geruisloos in om zo de eettafel en de zithoek te verbinden in één grote leefruimte. Het werk aan de eettafel is van de hand van ‘Les Maison chez Pierre Frey’.


Interieur van heinde en ver

Dit alles combineert Céline graag met tal van unieke objecten dat ze van heinde en ver haalt, want zoeken doet ze graag overal waar het kan en haar uitkomt. Zolang de inspiratie haar overvalt. Zo haalde ze de talrijke ‘West-Germany’ vazen voorzien van allerlei patronen ook bij Hoarderlife, alsook de rode keramieken lamp en de set van drie decoratieve kristallen glazen ‘Crystalex’. Maar als het kan, gaat ze ook zelf voorbij onze eigen landsgrenzen op zoek. De groene keramieken kandelaars en keramieken allesvanger kocht ze op die manier op reis in Marrakech op een klein lokaal marktje.

Accessoires, deco en inrichting komen van waar de inspiratie zich dient. De set van drie decoratieve kristallen glazen ‘Crystalex’ en de vazen ‘West-Germany’ komen van bij Hoarderlife, de kleurrijke keramieken allesvanger kocht Céline op een lokaal marktje in Marrakech.Decoratie

Accessoires, deco en inrichting komen van waar de inspiratie zich dient. De set van drie decoratieve kristallen glazen ‘Crystalex’ en de vazen ‘West-Germany’ komen van bij Hoarderlife, de kleurrijke keramieken allesvanger kocht Céline op een lokaal marktje in Marrakech.


Kleur, licht en easy vibes

Ook in de keuken trekken Céline en Henri kleur, licht en easy vibes door. De nieuwe strakke witte keuken met centraal gelegen eiland contrasteert tegenover een servies dat bestaat uit bauwde kleuren en lijnen. Lichte subtiliteit gaat hier perfect samen met speelse details en inrichting.

Keuken

Kleur, licht en easy vibes in de keuken.

 

Een gepersonaliseerde gedeelde ruimte

De gedeelde bureauruimte werd sober ingericht met een langwerpige tafel waarlangs ieder zijn bureaustoel van ‘Bulo’ en een ‘Flowerpot VP3’ tafellamp door ‘&tradition’ heeft staan, maar met een door elk van hen gekozen eigen accent in stof en kleur. Henri koos hier voor een diepblauwe corduroy gecombineerd met een roodbruine ‘Flowerpot VP3’. Dit alles aangevuld met enkel in het oog springende kleurrijke en vormelijke vazen als accent.

In de gedeelde bureauruimte heeft elk hun eigen gepersonaliseerde bureaustoel van … en ‘Flowerpot VP3’ tafellamp door ‘&tradition’. Henri koos voor een diepblauw corduroy gecombineerd met een roodbruine lamp van de hand van ‘Verner Panton’.

In de gedeelde bureauruimte heeft elk hun eigen gepersonaliseerde bureaustoel van 'Bulo' en ‘Flowerpot VP3’ tafellamp door ‘&tradition’. Henri koos voor een diepblauw corduroy gecombineerd met een roodbruine lamp van de hand van ‘Verner Panton’.

Oase in de urban jungle

Céline en Henri trekken speelse doch rijpe lijnen doorheen hun net gerenoveerde appartement en creëren zo een geheel eigen interieur dat een gewaagd samenspel is. Eén waarbij het contrast tussen lichte subtiliteit en gedurfde vormen en kleuren leiden tot een ware oase van rust in turend over de urban jungle van Antwerpen.

 

Benieuwd naar de items bij Hoarderlife van Céline en Henri? Bekijk hier hun selectie en bouw verder aan je eigen kleurrijke oase! 

Terug naar blog